درمان تنبلی تخمدان در اصفهان

درمان تخمدان پلی کیستیک در اصفهان

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بپرسید؛ از کجا بفهمیم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان داریم؟!؟

چه علائمی نشان دهنده‌ی ابتلا به تنبلی تخمدان هستند؟ آیا تنبلی تخمدان باعث ناباروری می شود؟ چه راهی برای درمان قطعی تنبلی تخمدان وجود دارد؟ سوالات مطرح شده جزء دغدغه های شایع و رایج میان بیماران مبتلا به این سندرم می‌باشند. به خاطر داشته باشید تشخیص صحیح سندرم تخمدان پلی کیستیک نیاز به بررسی دقیق پزشکی دارد. بنابراین قبل از هرگونه اقدام خودسرانه ابتدا ادامه ی مطلب را بخوانید و اطلاعات خود را در زمینه ی این بیماری افزایش دهید.

تنبلی تخمدان چیست؟

شاید در مرحله ی اول از خود بپرسید؛ تنبلی تخمدان چیست؟ این عارضه یا به اصطلاح دیگر سندرم تخمدان پلی کیستیک، به دلیل اختلالات هورمونی ایجاد می شود. نوسانات هورمونی در غدد درون ریز بدن از علل مهم ابتلا به این بیماری می باشند.

این عارضه به صورت رویش کیسه های کوچک (که اغلب حاوی مایع می باشند) روی تخمدان ها نمایان می شود. به دنبال ایجاد این کیسه ها، عوارضی شامل حال بیمار خواهد شد.

تخمدان پلی کیستیک

کیست های تخمدان در اکثر مواقع، بی خطر هستند، ولی اگر تعداد آن ها زیاد شوند، می توانند باعث تشدید نوسانات هورمونی و عوارض ناشی از آن در بدن بیمار شوند!!!

این عوارض با بروز یک سری علائم خود را نمایان می کنند. بیمار می تواند با بررسی علائم و شرح حال خود، در زمان مناسب به دکتر زنان و زایمان مراجعه کند تا اقدامات درمانی یا حتی پیشگیرانه برای او انجام شود.

علائم تنبلی تخمدان چیست؟

بعد از تعریف این عارضه به بررسی علائم ناشی از آن می رسیم. نشانه های مشهود این سندرم عبارتند از:

علائم شایع تخمدان پلی کیستیک
  1. رشد غیر طبیعی موهای زائد
  2. اختلال در روند قاعدگی
  3. احساس درد
  4. کم شدن مقدار خونریزی در دوران قاعدگی و یا بالعکس شدید شدن مقدار خونریزی
  5. افزایش سطح هورمون آندروژن در بدن فرد مبتلا
  6. مختل شدن خواب فرد مبتلا (آپنه انسدادی خواب و سایر مشکلات مربوطه)
  7. استرس زیاد و مضطرب شدن فرد بیمار
  8. پرفشاری خون
  9. آکنه و دانه های پوستی
  10. لک های پوستی
  11. افزایش میزان چربی در نمونه ی ادرار بیمار
  12. افزایش غدد چربی پوست و چرب شدن موهای سر
  13. خستگی مفرط
  14. افسردگی
  15. عدم کنترل وزن
  16. کاسته شدن از میل جنسی

به خاطر داشته باشید اگر شدت این عارضه زیاد باشد، ممکن است توانایی بارداری فرد مبتلا تحت تاثیر قرار بگیرد!! بنابراین یکی از عوامل موثر بر ناباروری همین مساله تخمدان پلی کیستیک است.

همچنین با توجه به اینکه بدن فرد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، نسبت به هورمون انسولین مقاوم می شود، بستر مناسبی برای ابتلا به بیماری دیابت نوع دو نیز، در بیمار مذکور فراهم می شود.

“با کمی تامل در موارد فوق الذکر می توانید به اهمیت تشخیص به موقع این عارضه و اقدام برای درمان آن، پی ببرید.”

حقایق ناگوار در مورد تنبلی تخمدان

این واقعیت های جالب توجه عبارتند از:

  1. تنبلی تخمدان جزء شایع ترین اختلالات هورمونی در زنان می باشد.
  2. حدود 8 تا 20 درصد از زنان به سندرم تخمدان پلی کیستیک مبتلا هستند. (به طوری که اکثر آن ها از مبتلا بودن به این عارضه بی خبرند!!!)
  3. این عارضه منجر به تشدید برخی بیماری های زمینه ای مانند: دیابت نوع 2، پرفشاری خون، کلسترول بالا و سایر بیماری های قلبی_عروقی، می شود.

از کجا بفهمیم تنبلی تخمدان داریم؟

تشخیص تنبلی تخمدان تنها منوط به انجام تست ها و آزمایش های هورمونی نمی شود. بلکه متخصص زنان و زایمان نیز در این تشخیص نقش مهم و بزرگی را ایفا می کند.

متخصص زنان می تواند با بررسی شرح حال بیمار و شواهد و نتایج آزمایش های انجام شده، علت علائم موجود را تشخیص و به دنبال آن بهترین راهکار درمانی را پیشنهاد دهد.

همچنین انجام سونوگرافی نیز می تواند اطلاعات دقیق و مفیدی از قسمت های درونی تخمدان ها در اختیار پزشک متخصص قرار دهد. بنابراین پزشک با اشراف به وضعیت تخمدان ها می تواند علت علائم موجود را دقیق تر تشخیص دهد.

درمان قطعی تخمدان پلی کیستیک در اصفهان

تا به امروز درمان قطعی برای تنبلی تخمدان پیشنهاد نشده است. ولی می توان از طریق یک سری راهکارهای درمانی، علائم ناشی از این عارضه را تحت کنترل گرفت و وضعیت بیمار را بهبود بخشید. بنابراین فردی که دارای تخمدان پلی کیستیک است باید این مشکل را تحت درمان بگیرد وهرچندماه یکبار چکاپ ماهیانه انجام دهد. این بیماری صرفا باید تحت کنترل گرفته شود و درمان قطعی و صد در صدی ندارد.

دکتر زنان خوب در اصفهان می تواند شما را در مدیریت علائم و عوارض ناشی از تنبلی تخمدان کمک نماید. اگر فرد مبتلا به تنبلی تخمدان در شرف اقدام به بارداری باشد، باید پزشک خود را مطلع سازد و از راهکارهای درمانی مخصوص استفاده نماید.

کنترل علائم تنبلی تخمدان

برخی از روش های درمانی مطرح برای کنترل علائم تنبلی تخمدان عبارتند از:

دارو درمانی

داروهای مخصوصی بسته به شرح حال بیمار و شدت سندرم تخمدان پلی کیستیک در آن، از سوی متخصص زنان تجویز می شود. در ادامه به معرفی برخی از این داروها پرداخته ایم:

  • داروهای هورمونی

این قرص ها به منظور کنترل تولید و ترشح هورمون ها در بدن فرد مبتلا تجویز می شوند و می توانند قاعدگی بیمار را تنظیم نمایند.

  • داروهای دیابتی

این دارو ها به جهت کنترل شرایط بیمار و جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 تجویز می شوند. (در مواقعی که بیمار مستعد ابتلا به دیابت باشد و یا سابقه ی ابتلا به این بیماری را داشته باشد.)

  • داروهای ناباروری

برخی از داروها برای افرادی که تصمیم به بارداری دارند تجویز می شوند. نمونه هایی از این دارو ها عبارتند از: کلومیفن (ترکیبی از کلومیفن و متفورمین)، گنادوتروپین (به صورت تزریقی)، لتروزول (در مواقعی که وضعیت بیمار حادتر باشد) و…

اصلاح سبک زندگی

وزن بالا، استفاده از مشروبات الکلی و مصرف دخانیات، نداشتن تغذیه مناسب و… در ابتلا به تخمدان پلی کیستیک موثر هستند.

طبق آمار به دست آمده درصد ابتلای زنان چاق به این سندروم بیشتر از زنان لاغر است. بنابراین کاهش وزن می تواند روند بهبودی در این افراد را به طرز چشمگیری تسریع نماید.

متخصص زنان می تواند با اندازه گیری شاخص توده ی بدنی بیمار، وزن ایده آل را تخمین زده و مقدار مورد نیاز برای کاهش وزن را تعیین نماید.

  • با تغییر در نحوه ی زندگی خود و پیش روی به سمت زندگی سالم می توانید با یک تیر دو نشان بزنید!!!

زیرا در این صورت نه تنها می توانید بیماری سندروم تخمدان پلی کیستیک را تحت کنترل بگیرید، بلکه می توانید از خود در قبال ابتلا به سایر بیماری ها محافظت کنید.

فعالیت ورزشی

فعالیت های جسمانی می تواند در کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام فرد مبتلا کمک شایانی نماید. به همین دلیل داشتن سبد غذایی مناسب و اهمیت به فعالیت های ورزشی می تواند برنامه ی ایده آلی برای اصلاح سبک زندگی شما، به ارمغان بیاورد. ورزش مناسب تخمدان پلی کیستیک از موارد مهمی است که غالبا دکتر زنان به آن اشاره و تاکید میکند. کاهش وزن به کاهش چربی های اطراف تخمدان کمک می‌کند. باعث بهبود وضعیت هورمونی بدن می شود. نامنظمی های قاعدگی را برطرف می کند. قند خون تنظیم شده و میزان ابتلا به بیماری در افراد کاهش می یابد. و در افرادی که این علائم را دارند به بهبود وضعیتشان کمک شایانی می کند.

روش های جراحی

اگر شدت سندرم تخمدان پلی کیستیک زیاد بود و با استفاده از روش های مذکور، تحت کنترل در نیامد، ممکن است پزشک از راه حل های زیر استفاده نماید:

  • سوراخ نمودن تخمدان

این کار به منظور کاهش تولید و ترشح هورمون آندروژن صورت می پذیرد.

  • جراحی اوفورکتومی

گزینه ی جراحی برداشتن تخمدان ها طبق صلاح‌دید متخصص زنان، بعد از بررسی‌های دقیق پیشنهاد می‌شود. در این جراحی یک یا هر دو تخمدان برداشته می‌شوند و فرد دیگر قادر به بارداری و بچه دار شدن نخواهد بود!!!

  • جراحی هیسترکتومی

در موارد شدید که بیماری به واسطه‌ی هیچ راهکار درمانی، کنترل نشود، پزشک مجبور به برداشتن قسمت های آسیب دیده‌ی رحم یا تمام آن می‌شود. با جراحی برداشتن رحم فرد بیمار دیگر قادر به باردار شدن نخواهد بود.

تنبلی تخمدان و بارداری

اگر فرد مبتلا با مصرف داروهای مذکور، نتوانست باردار شود، پزشک متخصص از سایر روش ها مانند: IVF استفاده می‌نماید.

  • کلومیفن باعث تحریک تخمک گذاری در فرد می‌شود و به دنبال این امر، تعداد تخمک‌های رها شده از تخمدان بیمار بیشتر می‌شود تا پزشک بتواند از آن ها در پروسه‌ی IVF بهره بگیرد.

 

توصیه ی ما به شما عزیزان این است که از درمان های خودسرانه، به طور جد پرهیز کنید.

  • مصرف بی رویه ی داروهای ضدبارداری و یا هورمونی می تواند عواقب جبران ناپذیری را به همراه داشته باشند. بنابراین قبل از هر اقدام درمانی یا پیشگیری، حتما با پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت نمایید.

در اغلب موارد زنانی که تحت درمان های دارویی قرار می گیرند، می توانند تحت نظر متخصص زنان، اقدام به بارداری نمایند و صاحب فرزند شوند.

چکیده مطلب

برای پاسخ دادن به سوال “از کجا بفهمیم تخمدان پلی کیستیک داریم؟” نیاز است تا علائم و شواهد موجود به طور دقیق توسط پزشک متخصص بررسی و ارزیابی شوند.

پزشک با بررسی علائم می تواند علت آن را مشخص کرده و به دنبال آن بهترین راهکار درمانی را برای بهبود وضعیت بیمار تعیین نماید.

  • در حال حاضر روشی برای درمان قطعی این سندروم موجود نیست؛ ولی می توان با راهکارهای دارویی و اصلاح سبک زندگی، به کنترل علائم ناشی از این بیماری و درمان عوارض حاصل از آن کمک نمود.

روش درمانی متناسب با شدت بیماری، عوارض ناشی از آن، سن بیمار و… انتخاب می شود. هیچگاه از درمان های خودسرانه برای خلاص شدن از تخمدان پلی کیستیک استفاده نکنید!! زیرا در این صورت نه تنها بیماری شما بهبود نمیابد بلکه ممکن است بر شدت عوارض ناشی از آن نیز افزوده شود.

برای داشتن پروسه ی درمانی موفق و کاربردی به دکتر ندا مقتدری در اصفهان مراجعه کنید، تا با اطمینان خاطر بیشتری در جهت سلامتی خود و حفظ آن، قدم بردارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط