مقابله با یائسگی

عوارض بعد از یائسگی

عوارض بعد از یائسگی

سن یائسگی در زنان چند سال است؟
عوارض بعد از یائسگی چیست؟
مهم ترین علائم یائسگی کدامند؟

در این مقاله علاوه بر اینکه پاسخ پرسش های فوق خواهد آمد، بسیاری از نکات و مسائلی که در زمینه یائسگی وجود دارد مطرح خواهد شد.

 

یائسگی چیست؟

یائسگی را می توان یکی از دوران های مهم زندگی زنان برشمرد. در این دوره زنان با بسیاری از علائم و عارضه هایی مواجه خواهند شد که تمایز اساسی با دیگر دوران های رشدی زنان دارد.

برای مثال در اثر بروز و ظهور عارضه هایی در این سن، زنان قدرت باروری خود را برای همیشه از  دست خواهند داد. این دوران به طور کلی تفاوت های اساسی با دوران های قبلی زنان دارد. ( که در ادامه به تمامی این تفاوت ها خواهیم پرداخت.)

عوارض یائسگی
عوارض یائسگی

سن یائسگی

به طور طبیعی زنان حد فاصل سن پنجاه تا پنجاه و سه سال وارد دوره یائسگی خود می شوند. البته باید این نکته را در نظر داشته باشید که در این سن، یائسگی به طور طبیعی و در شرایط عادی رخ خواهد داد.

اما در مواردی استثنایی وجود دارد که زنان قبل یا بعد از این سن یائسگی را تجربه می کنند. پس همواره موارد خاص و استثنا را نیز در نظر داشته باشید.

علائم و نشانگان یائسگی در زنان کدامند؟

پیش از ورود به علائم یائسگی لازم به ذکر است که، دوره یائسگی همچون بسیاری از دوره های زندگی افراد شامل علائم و ظهوراتی است که افراد می توانند با توجه به آنان آگاه شوند که دوره جدیدی را در زندگی خود آغاز کرده اند و باید بر اساس اقتضائات آن دوره رفتار کنند و نیز مراقبت های مخصوص این سن و دوره را داشته باشند.

رعایت نکات و انجام برنامه های مخصوص به هر دوره موجب می شود با مشکلات و عوارض کمتری مواجه شوید.

تماس با دکتر زنان اصفهان- دکتر ندا مقتدری
تماس با دکتر زنان اصفهان- دکتر ندا مقتدری
  • گرگرفتگی

یکی از مهم ترین علائم این دوران این است که زنان گزارش هایی دارند مبنی بر اینکه به طور متعدد و به کرّات گرگرفتگی در بدن خود احساس می کنند.

در این موارد نیاز دارند که در هوای آزاد قرار بگیرند تا وضعیت بدنی آن ها مساعد تر شود. مثلا در زمان گرگرفتگی تنفس برایشان کمی سخت می شود. در این صورت هوای آزاد می تواند قدری در بهبود حال آنها موثر باشد.

  • عرق کردن های زیاد و مکرر

اینان معمولا بسیار عرق می کنند و دائما احساس می کنند باید زیر دوش آب سرد قرار بگیرند.

  • افزایش احساس اضطراب

واقعیت این است که زنان در این دوره از زندگی به دلیل اینکه تغییرات هورمونی زیادی را تجربه می کنند. بر همین اساس یکی از علائمی که اینان دارند این است که اضطراب زیادی را تجربه می کنند. دائما بی قرارند و گاها بهانه جویی هایی دارند که ناشی از احساس اضطراب پنهان آنهاست.

 

یک نکته ضروری در خصوص زنان یائسه 

براساس تمامی مطالبی که گذشت دانستید که زنان در این دوره با علائم های جسمی و روحی مختلفی مواجه هستند. گاها این علائم، جسم آنها را با مشکلاتی مواجه خواهد ساخت.

در موارد دیگر آنها را از لحاظ روانی مشوش می کند. نکته ای که وجود دارد این است که شناخت این علائم وعارضه ها می تواند در رویارویی مثبت با این مشکلات نقش اساسی داشته باشد.

  • برای مثال زنی که می داند در سن یائسگی به سر می برد و نیز علائم اضطرابی آن را به خوبی می شناسد به نحو موثر تری می تواند با آن مواجه شود تا زنی که این علائم را دقیق نمی شناسد.
  • مثلا زنی که دچار بی قراری می شود می تواند برای خودش سر گرمی هایی ایجاد کند که با تخریب های روانی کمتری مواجه شود.

به همین جهت یکی از توصیه های ما این است که حتما باید خصوصیات و ویژگی های دوره یائسگی را بشناسید و نیز راهکاری هایی برای خروج از مشکلات آن برای خود بیابید.

مقابله با یائسگی

دوران یائسگی با چه عارضه هایی همراه است؟

عوارض دوره یا ئسگی از این قرارند:

  1. قطع شدن خونریزی عادت ماهیانه برای همیشه؛ در واقع زنان یائسه هرگز دیگر عادت ماهیانه را تجربه نخواهند کرد.
  2. البته باید در نظر داشته باشید که خونریزی هایی که ناشی از عادت ماهیانه باشد ناگهانی قطع نمی شود. بلکه کم کم و به مرور زمان کاهش می یابد سپس بعد از مدت زمانی به طور کامل این تجربه از بین می رود.
  3. کاهش ترشح هورمون زنانه یعنی استروژن؛ با ورود به دوره یائسگی از آن جهت که تخمدان های زنان با کاهش فعالیت روبرو خواهد بود هورمون زنانه نیز کمتر ترشح و تولید می شود. ( هورمون های زنانه در داخل تخمدان ها تولید می شوند.)
  4. از بین رفتن قدرت باروری در زنان؛ حاملگلی و بارداری نیز از جمله عارضه هایی است که در پی شروع دوره یائسگی خواهد آمد.
  5. پوکی استخوان زنان از جمله عارضه هایی است که ارتباط مستقیمی با کاهش هورمون استروژن و نیز کاهش کلسیم در بدن دارد.
  6. بیماری های قلبی و عروقی نیز از بیماری هایی است که بعد از شروع دوران یائسگی کم کم در زنان به وجود می آید.
  7. عدم اختیار و کنترل بر روی دفع ادرار از جمله عارضه هایی است که در زنان یائسه به وفور دیده می شود.
  8. مشکلات و اختلالاتی در خواب شبانه زنان ایجاد می شود که در اثر تغییرات هورمونی و بدنی زنان ایجاد شده است.

*یکی از نکاتی که بی مناسبت نیست در این میان مطرح سازیم این است که بسیاری از عوارض دوران یائسگی در ارتباط با کاهش سطح استروژن در بدن زنان است.

مثلا بیماری های قلبی و عروقی، عدم کنترل ادرار و نیز بسیاری از دیگر عوارض یائسگی به دلیل کاهش فعالیت های تخمدان و نیز در نتیجه ی از بین رفتن ترشح لازم استروژن در بدن زنان است.

نتیجه گیری

در این مقاله تمامی تلاش ما معطوف به این بود که بسیاری از مهم ترین علائم و عوارض ناشی از دوران یائسگی را مطرح سازیم تا شاید آگاهی از آنها بتواند در نحوه رویارویی با آنها تاثیرات مثبتی را داشته باشد.

یکی از راهکار هایی که می توانید برای کاهش تاثیرات منفی دوران یائسگی در پیش بگیرید این است که در این دوران از بهترین متخصص زنان در اصفهان را برای دریافت مشاوره های لازم کمک بگیرید.

درواقع بهترین متخصص زنان می تواند بسیاری از نکات سازنده را ( که آگاهی چندانی در ز مینه مواجهه با این عارضه ها ندارید) در اختیار شما قرار دهد.

امیدواریم که اطلاعات ارائه شده سودمند بوده و ما نیز توانسته باشیم به هدف و مقصود خود دست یابیم.

2 Responses
  1. سلام واقعا کمال تشکر را دارم چون من یائسه شدم و هیچی نمی‌دونستم ازعوارض وعلائم یائسگی اینجا رو که خواندم آگاهی پیدا کردم سپاسگزارم از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط