Search
Close this search box.
علت سقط جنین

راه حل کلیدی برای جلوگیری از سقط جنین

راههای جلوگیری از سقط جنین

دلایل سقط جنین چیست؟ راههای جلوگیری از سقط جنین چیست؟

علت سقط جنین در سه ماهه اول بارداری چیست؟

آیا امکان سقط جنین در سه ماهه سوم بارداری وجود دارد؟

مفهوم اصلی سقط جنین

از دست دادن جنین به صورت خود به خودی و بدون دخالت را سقط جنین می گویند. معمولا این اتفاق قبل از هفته بیستم بارداری می افتد.

به یاد داشته باشید در اصطلاح پزشکی این نوع سقط جنین با سایر سقط های آگاهانه و یا ضروری متفاوت می باشد. به معنای ساده تر از دست دادن ناخواسته ی جنین قبل از هفته بیستم و خاتمه یافتن بارداری را سقط جنین طلقی می کنند.

سقط جنین عمدی

برخی از مادران بنا به دلایل مختلفی تصمیم به سقط عمدی جنین می گیرند. در اکثر موارد بارداری ناخواسته علت مهمی در سقط های عمدی جنین می باشد.

طبق آمار به دست آمده حدود یک سوم بارداری ها به صورت ناخواسته می باشند و اکثر مادرانی که به صورت ناخواسته باردار شده اند (دو پنجم آن ها) تصمیم به سقط جنین ناخواسته ی خود می گیرند.

برخی کشورها سقط جنین عمدی را قانونی می دانند و برخی کشورهای دیگر غیر قانونی. ولی این موضوع به این معنا نیست که در کشورهایی که سقط جنین به صورت عمدی کاری غیر قانونی است، شاهد سقط های عمدی جنین نباشیم!!!

در این کشورها اکثر بانوان برای سقط جنین به سمت راهکارهای نادرست و غیراصولی روی می آورند که می تواند عواقب ناگوار و حتی غیرقابل جبرانی به همراه داشته باشند.

  • حتی در مواردی، ممکن است مادر در اثر سقط پر خطر جان خود را از دست بدهد و یا توانایی بارداری خود را برای همیشه از دست بدهد!
عکس جنین سقط شده

سقط جنین ضروری

در مواردی ممکن است وضعیت مادر به حدی بحرانی باشد که پزشک متخصص ادامه ی بارداری را عامل مهمی برای تهدید جان وی بداند.

در این موارد با انجام بررسی های دقیق و مشورت با چند پزشک متخصص مجوز سقط جنین صادر شده و مادر می تواند جنین خود را از راه های اصولی و قانونی سقط نماید و از جان خود محافظت کند.

در کشورهایی که قوانین سختی برای سقط جنین عمدی وجود دارد، اینگونه سقط های ضروری که برای حفظ جان مادر صورت می گیرند، بلامانع است.

احتمال سقط جنین خود به خودی چقدر است؟

طبق تحقیقات انجام شده آمار حاکی از آن است که حدود 50 درصد از بارداری ها منجر به سقط جنین می شوند!!! بله درست متوجه شدید. این آمار مختص به افرادی است که؛ متوجه عقب افتادن پریود و بارداری خود نشده اند، می باشد.

  • 15 الی 25 درصد بارداری های مشخص نیز ممکن است به سقط ناخواسته منجر شوند.
  • توجه داشته باشید که بیش از 80 درصد از سقط های ناخواسته در سه ماهه اول بارداری اتفاق می افتند و احتمال سقط ناخواسته بعد از هفته بیستم بارداری بسیار کم می باشد. در اصطلاح پزشکی به این نوع سقط، سقط جنین تاخیری می گویند.
علت سقط جنین
علت سقط جنین

علت سقط جنین چیست؟

علل مختلفی می توانند زمینه ساز سقط جنین ناخواسته باشند. ولی در اغلب موارد مشکلات ژنتیکی مرگ بار علت مهمی در سقط جنین ناخواسته می باشند که ربطی به مشکلات و شرایط مادر ندارند.

با این حال یک سری عوامل دیگر نیز می توانند در سقط جنین ناخواسته موثر باشند که عبارتند از:

  • عفونت واژن
  • مشکلات زمینه ای مادر مثل: دیابت، بیماری تیروئید، فشار خون و…
  • مشکلات و بیماری های هورمونیک
  • واکنش های سیستمیک بدن (مثل: انواع بیماری های خود ایمنی)
  • مشکلات جسمانی مادر
  • ناهنجاری های بافت رحم
  • سرطان و…

علاوه بر موارد فوق الذکر برخی از شرایط دیگر می توانند احتمال سقط ناخواسته ی جنین را افزایش دهند. این موارد به شرح زیر می باشند:

  • مادر بالاتر از 35 سال سن داشته باشد.
  • مشکلات دیابتی و تیروئیدی مادر
  • سابقه سقط جنین بیش از 3 بار

همچنین به عوامل محیطی نیز باید دقت کنید. برخی از صدمات و فشارهای وارد شده به ناحیه شکمی نیز می توانند در سقط جنین و از بین رفتن او موثر باشند. به طور مثال ممکن است مادر در اثر تصادف و حادثه ای جنین خود را حتی در ماه های انتهایی بارداری خود از دست بدهد.

نارسایی دهانه رحم و سقط جنین

ضعیف بودن دهانه رحم و عضله ی این ارگان عامل مهمی در سقط های ناخواسته می باشد. این عارضه را در اصطلاح پزشکی نارسایی دهانه رحم می نامند.

  • در این وضعیت دهانه رحم مادر توانایی پوشش و نگهداری از جنین را ندارد و به همین دلیل ادامه ی روند بارداری با سقط ناخواسته ی جنین اتمام می یابد.
  • در اکثر موارد سقط جنین به علت نارسایی دهانه رحم در سه ماهه دوم بارداری صورت می پذیرد.

علائم سقط جنین به دلیل نارسایی دهانه رحم

در این مورد معمولا یک سری علائم و نشانه ها قبل از سقط جنین نمایان می شوند. به موارد زیر توجه کنید:

  • احساس فشار ناگهانی در ناحیه ی شکم و لگن مادر
  • افزایش احتمال پاره شدن کیسه آب
  • بیرون زدن قسمتی از جفت و یا بافت جنین از رحم (شاید با درد مختصر همراه باشد)

جلوگیری از سقط جنین ناشی از نارسایی دهانه رحم

یکی از راه های جلوگیری از این نوع سقط، بخیه دایره ای شکل در دهانه رحم می باشد. این راهکار درمانی معمولا در غربالگری اول، در حدود هفته 14 ام انجام می شود.

بخیه های دایره ای نقش موثری در قرار گیری رحم در موقعیت مناسب تا زمان زایمان مادر دارند.

حتی مادرانی که سابقه ی سقط جنین نداشته اند ولی در هفته های اول بارداری متوجه نارسایی دهانه رحم خود شده اند، می توانند از این روش درمانی استفاده نمایند و از سقط ناخواسته ی جنین خود جلوگیری کنند.

پاسخ سوالات رایج در مورد سقط جنین

آیا تخمدان پلی کیستیک باعث سقط جنین می شود؟

آیا بارداری در سنین پایین منجر به سقط جنین می شود؟

آیا احتمال ناباروری بعد از سقط جنین وجود دارد؟

آیا بعد از سقط اختیاری ممکن است توانایی بارداری فرد از بین برود؟

آیا ضعیف بودن اسپرم پدر می تواند منجر به سقط جنین شود؟

آیا احتمال سقط جنین در سه ماهه انتهایی بارداری وجود دارد؟

راه های جلوگیری از سقط جنین در ماه های بالای بارداری چیست؟

پاسخ تمام سوالات مذکور توسط دکتر ندا مقتدری؛ متخصص زنان، زایمان و زیبایی در اصفهان، داده شده است بلکه بتوانند قدم مهمی در آگاهی بخشی و رفع ابهامات شما عزیزان در مورد سقط جنین و راه های جلوگیری از این اتفاق ناخوشایند، موثر واقع شوند.

تماس با دکتر زنان اصفهان- دکتر ندا مقتدری

خلاصه کلام

تجربه سقط جنین به صورت ناخواسته معمولا دردناک و ناراحت کننده است. اکثر مادرانی که این نوع سقط را تجربه کرده اند برای اقدام مجدد به بارداری استرس و اضطراب دارند و نگران سقط مجدد جنین خود می باشند.

یکی از راهکارهای موثر در جلوگیری از سقط های ناخواسته انجام چکاپ ها، معاینات و آزمایش های دقیق قبل از اقدام به بارداری می باشد. به خاطر داشته باشید نظارت بهترین متخصص زنان در اصفهان در روند اقدام بارداری شما، می تواند بسیاری از احتمالات دوران حاملگی شما را پیش بینی کند.

پزشک متخصص با انجام معاینات لازم آمادگی شما برای بچه دار شدن و سپری کردن دوران بارداری موفق را، تعیین می نماید. به خاطر داشته باشید تنها از این طریق می توانید اقدامات لازم را در جهت جلوگیری از اتفاقات نامطلوب و تلخ را در زمان مناسب انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط