میل جنسی خانم ها به مرور زمان و با بالا رفتن سن کم می شود که می تواند به دلیل بارداری، یائسگی و یا ابتلا به برخی بیماریها باشد. برخی داروهایی که در درمان اختلالات خلقی مصرف می شوند نیز می توانند باعث کاهش میل جنسی در خانم ها شوند.
خانم هایی که با کاهش میل جنسی روبرو می شوند، با ایجاد یک سری تغییرات در سبک زندگی شان و یا به کارگیری تکنیکهای جنسی می توانند به رفع مشکل شان کمک کنند. در برخی موارد، مصرف دارو نیز میتواند کمک کننده باشد. ما در این مقاله از سایت دکتر ندا مقتدری به بررسی دلایل کاهش میل جنسی و علت تحریک نشدن زنان پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
علت کاهش میل جنسی در خانم ها چیست؟
یکی از علل ناراحتی زوجین کاهش میل جنسی خانم هاو حتی فرار از رابطه جنسی است. علل مختلفی می تواند باعث این مشکل شود. یکی از این علل درد در هنگام رابطه جنسی است که می تواند به خاطر بزرگ بودن لابیاها و یا تنگ بودن غیر طبیعی ورودی واژن باشد. این موارد می تواند به صورت ژنتیکی و مادرزادی باشد.و یا به علت تکنیک های نامناسبی که در جراحی های گذشته صورت گرفته باشد. همچنین حس خجالت و کاهش اعتماد به نفس که به دلیل تغییر شکل واژن و ناحیه تناسلی بزرگ بودن لابیاها ( که با جراحی لابیاپلاستی قابل اصلاح است) باشد. خروج باد از واژن هنگام رابطه جنسی می تواند یکی دیگر از دلایل مهم فراری شدن خانم ها از رابطه جنسی باشد.
کاهش میل جنسی در خانم ها می تواند به صورت های مختلف ظاهر شود، اما علائم کلی عبارت است از:
- عدم تمایل به انجام هر گونه فعالیت جنسی
- نداشتن هر گونه فکر و فانتزی جنسی
- نگرانی در خصوص عدم تمایل به رابطه جنسی
خانم هایی که نگران کم شدن میل جنسی شان هستند، می توانند با مراجعه به متخصص زنان از مزایای درمان بهره مند شوند. درمان می تواند به سادگی تغییر در داروی مصرفی و یا درمان برخی شرایط پزشکی مانند فشار خون بالا و دیابت باشد.
علت کاهش میل جنسی در خانم ها
میل جنسی به مواردی مانند آسایش روانی و فیزیکی، تجربیات، سبک زندگی و ارتباطات اخیر فرد بستگی دارد. بروز مشکل در هر یک از موارد گفته شده می تواند بر میل جنسی تاثیر بگذارد.
دلایل فیزیکی
طیف وسیعی از بیماری ها، تغییرات فیزیکی و مصرف داروها می توانند باعث کاهش میل جنسی شوند، از جمله:
- مشکلات جنسی: احساس درد حین رابطه و یا نرسیدن به ارگاسم می تواند از میل جنسی کم کند.
- مشکلات پزشکی: بسیاری از مشکلات غیر جنسی مانند آرتروز، سرطان، دیابت، فشار خون بالا و یا بیماری های روانی می توانند باعث کاهش میل جنسی شوند.
- مصرف دارو: برخی داروهای تجویز شده از سوی پزشک می توانند در کم شدن میل جنسی دخیل باشند.
- سبک زندگی: مصرف بیش از حد مشروبات الکلی می تواند باعث کاهش میل جنسی در خانم ها شود. استعمال دخانیات نیز باعث کاهش جریان خون می شود که تاثیر منفی می گذارد بر روی میل جنسی.
- جراحی: انجام جراحی های مرتبط با سینه ها و یا عمل زیبایی واژن می تواند بر عملکرد و میل جنسی تاثیر بگذارد.
- خستگی: خستگی ناشی از بیماری و یا جراحی می تواند از جمله دلایل کم شدن میل جنسی باشد.
تغییرات هورمونی
تغییر در سطح هورمون ها از دیگر دلایل کاهش میل جنسی در خانم ها می باشد. این مورد در مراحل زیر اتفاق می افتد:
- یائسگی
سطح استروژن در دوران یائسگی کم می شود که شاهد بروز علائمی از قبیل خشکی واژن و یا درد حین رابطه جنسی خواهیم بود. موارد گفته شده می توانند منجر به کاهش میل جنسی شوند.
- بارداری و شیردهی
تغییرات هورمونی در دوران بارداری، بعد از زایمان طبیعی یا سزارین و یا در دوران شیردهی، منجر به کم شدن میل جنسی خواهد شد. خستگی، تغییرات ظاهری بدن و فشار ناشی از زایمان، کاهش سطح ترشح هورمون های جنسی، زخم دهانه رحم و تغییرات پیش بدخیمی از جمله عوامل موثر در بروز تغییر در میل جنسی هستند.
عوامل روانی
وضعیت فکری و ذهنی از جمله عواملی است که بر میل جنسی تاثیر می گذارد. از جمله:
- مشکلات سلامت ذهن مانند اضطراب و افسردگی
- پایین بودن اعتماد به نفس
- سابقه سوء استفاده جنسی
- تجربیات جنسی منفی
مشکلات ارتباطی
برای بسیاری از خانم ها مهم است ارتباط خوبی با شریک جنسی شان داشته باشند تا از رابطه خود لذت ببرند. به همین خاطر اختلافات و یا ارتباط ضعیف می تواند از جمله دلایل موثر در کاهش میل جنسی باشد.
اهمیت دادن به ورزش، دور کردن استرس از خود، داشتن ارتباط خوب و قوی با شریک جنسی و ترک عادات بد از جمله اقداماتی هستند که می توانند به بهبود میل جنسی در خانم ها کمک کنند. اما نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که تغییر در میل جنسی کاملا طبیعی است و می تواند در هر مرحله ای از زندگی اتفاق بیفتد، اما آن چه که اهمیت پیدا می کند این است که به طور موثری کنترل شود.
ترشحات واژن
یکی دیگر از دلایل کاهش میل جنسی خانم ها ترشحات زیاد واژن است. همچنین عفونت های مکرر واژن به منجر به نازک شدن جدار واژن میشود. نقش مهمی دارند. درد و سوزش واژن به خشک شدن واژن و کاهش ترشحات واژن مرتبط است.
ترشحات نقش موثری در کاهش میل جنسی و دردناک شدن رابطه برای خانم ها دارند. افزایش غیر طبیعی ترشحات واژن که میزان اصطکاک وازن حین رابطه را تحت تاثیر قرار می دهد، می تواند باعث کاهش میل جنسی شود.
درمان کاهش میل جنسی خانم ها چیست؟
خوشبختانه با درمانهای جدیدی که توسط دکتر زنان و زایمان برای جوانسازی واژن صورت می گیرد می توان بر این مشکلات فائق آمد و این موارد را برطرف کرد. روش هایی مثل استفاده از لیزر، کربوکسی تراپی، پلاسماتراپی، و همچنین اوزون تراپی ، تزریق چربی و تزریق ژل به ناحیه تناسلی می وان به راحتی تمام این مشکلات را برطرف کرد و باعث حفظ کیفیت رابطه زناشویی شوید.