آیا اطلاعاتی در مورد مراحل زایمان طبیعی دارید؟
به نظر شما زایمان طبیعی چند مرحله دارد؟
پرسش های مطرح شده از جمله دغدغه های مادری می باشد که در شرف زایمان طبیعی قرار دارد. در این مقاله به بررسی مراحل زایمان طبیعی می پردازیم. با ما همراه باشید.
زایمان طبیعی چند مرحله دارد؟
معمولا زایمان طبیعی شامل سه مرحله ی زیر می باشد:
-
مرحله ی اول
این مرحله شامل باز شدن آهسته و نرم شدن دهانه ی رحم برای شروع زایمان است.
در این مرحله، با تولید مواد واسطه ای در دهانه ی رحم، مسیر برای زایمان و عبور جنین آماده می شود. این مرحله بطور متوسط ۱۴ ساعت طول می کشد ولی می تواند کوتاه تر یا طولانی تر باشد.(بسته به شرایط جسمانی مادر و وضعیت زایمان او دارد.)
به طور مثال در خانم هایی که برای چندمین بار زایمان طبیعی می کنند، مدت زمان این مرحله کوتاه تر می باشد و بصورت متوسط تا 8 ساعت به طول می انجامد.
- در این مرحله دهانه ی رحم در حد ۳ تا ۴ سانتی متر باز می شود. شدت درد در این مرحله زیاد نیست ولی بعضی خانم ها آن را شدیدتر احساس می کنند.
چون شدت درد زیاد نیست، بعضی خانم ها این مرحله را در منزل طی می کنند. قدم زدن آرام می تواند در کوتاه کردن این مرحله مناسب باشد.
- مرحله دوم
در این مرحله دهانه ی رحم بطور کامل باز می شود. در اولین زایمان بین نیم تا دو ساعت می تواند طول بکشد. در این مرحله فاصله ی انقباضات رحم کوتاه بوده و شدت درد زیاد است.
در این مرحله انجام بی دردی در زمان دردها به کاهش شدت درد کمک می کند. در همین مرحله است که در آخرین دردهای زایمانی، همکاری مادر و تنفس صحیح برای زایمان راحت لازم است.
دکتر ندا مقتدری متخصص زنان، زایمان و نازایی – جراح زیبایی زنان در اصفهان می باشند. شما عزیزان می توانید از طریق زیر با ایشان ارتباط برقرار کنید:
تلفن رسا: 0217447111 – کد: 7023
09134714714
03136288896
صفحه اینستاگرام
- مرحله سوم
مرحله ی سوم را مرحله ی خروج جفت می نامند. بعد از تولد نوزاد، به فاصله ی کوتاهی در حد چند دقیقه تا نیم ساعت، جفت که منبع تغذیه ی جنین در زمان حاملگی است خارج می شود.
- به دنبال خروج جفت، رحم منقبض و جمع شده و به حد ناف میرسد. این انقباض سریع به قطع خونریزی بعد از زایمان کمک می کند.
شما عزیزان می توانید به منظور کسب اطلاعات بیشتر به مقاله ی زایمان طبیعی در آب مراجعه کنید و از مزایای این نوع زایمان برای مادر و جنین مطلع شوید.
نقش کیسه ی آب در بارداری
- جنین در دوره بارداری در داخل مایعی شناور است که به آن مایع آمنیوتیک میگویند.مایع آمنیوتیک دارای موادی است که برای رشد و نمو جنین حیاتی است.
- درصورت پاره شدن کیسه آب در هر زمانی از بارداری ویزیت توسط پزشک ضروری است.
کیسه آب ممکن است در طی زایمان خودبخود پاره شود و یا توسط عامل زایمان باز شود. معمولا بدنبال پارگی کیسه آب در طی زایمان، انقباضات رحمی تسریع می شوند.
میزان مایع آمنیوتیک در روزهای آخر بارداری حدود یک لیتر خواهد بود و رنگ شفافی دارد. درصورتیکه مایع آمنیوتیک سبز رنگ باشد بدلیل وجود ترشحات روده جنین، به آن مکونیومی گفته می شود. با مشاهده مکونیوم در مایع آمنیوتیک، عامل زایمان مداخلات لازم در سیر زایمان انجام خواهد داد.
بیشتر بخوانید: کمردرد در ماه پنجم بارداری
نقش جفت در بارداری
عضوی که در دوران بارداری تغذیه جنین را بعهده دارد جفت یا پلاسنتا نامیده می شود. با تشکیل سلول تخم و تقسیمات سلولی، بخشی از سلولها تشکیل جفت و بقیه تشکیل جنین و کیسهای که در آن قرار دارد را می دهند. جفت از رگ های بسیار زیادی تشکیل شده است و توسط بند ناف به جنین متصل می شود.
هر بندناف دوشریان و یک ورید دارد، که موادغذایی و اکسیژن را در اختیار جنین گذاشته و مواد دفعی جنین را به مادر منتقل میکند. بدینترتیب کارکرد جفت اهمیت زیادی دارد و مشکلات در جفت میتواند منجر به اختلالاتی در سیر بارداری گردد. وزن جفت در انتهای بارداری حدود ۵۰۰ گرم و اندازه آن حدودا دو کف دست است.
اکسیژن و مواد غذایی اماده مصرف مانند گلوکز توسط رگ های رحم وارد منطقه تبادل با عروق جفت می شود. بنابراین پس از خروج جفت در زایمان، این منطقه پررگ میبایست به سرعت جمع شود تا مادر دچار خونریزی غیر طبیعی نشود.
-
کنده شدن جفت
درمواردی که جفت بطور کامل خارج نشود مداخله پزشک در خروج کامل آن می تواند به مادر کمک کند. در حالتی که جفت در زمانی زودتر از تولد جنین از جای خود جدا شود (کنده شدن جفت) با احتمال خونریزی شدید جان مادر و جنین بخطر میافتد که با تشخیص بموقع و مداخله پزشک میتوان جان آن ها را نجات داد.
خلاصه مطلب
تمامی مراحل زایمان طبیعی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. بنابراین توصیه می شود در انتخاب دکتر زنان اصفهان خود نهایت دقت را مد نظر قرار دهید تا زایمان راحت و بدون مشکلی را تجربه کنید. زیرا سرعت عمل و دقت بالای پزشک مربوطه تاثیر بسیار زیادی در داشتن زایمان طبیعی موفق و بدون عارضه دارد.