تنبلی تخمدان یا همان سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از بیماری شایع در ین زنان و دختران ایرانی است. به خصوص زنان و دختران جوان با این بیماری بیشتر دست و پنجه نرم می کنند. هم رژیم غذایی مناسب و هم ورزش کردن دو راهکار خانگی برای درمان تنبلی تخمدان است. با انجام ورزش هایی به سادگی می توانید از شر این نوع بیماری ها خلاص شوید و کیفیت زندگی خودتان را بهبود ببخشید. با ما تا انتهای این مقاله از سایت دکتر ندا مقتدری همراه باشید تا با هم در خصوص این موضوع بیشتر صحبت کنیم.
آیا ورزش به تنبلی تخمدان کمک میکند؟
ورزش کردن یکی از موثر ترین کارهایی است که برای درمان تخمدان پلی کیستیک بسیار کمک کننده است. ورزش و کاهش وزن می تواند به کاهش چربی های اطراف تخمدان کمک کند. بدین طریق عملکرد تخمدان بهتر می شود. همچنین ورزش به تنظیم هورمون های بدن کمک کرده و بدین طریق نامنظمی های دوران قاعدگی کاهش یافته و به تنظیم پریودی کمک میکند.
با تنظیم قند خون بدن میزان تستسترون بدن کاهش یافته و ریسک ابتلا به این بیماری کاهش می یابد.
علائم تنبلی تخمدان چیست؟
اگر میخواهید بدانید که شما هم دچار مشکل سندرم تخمدان پلی کیستیک هستید یا خیر به این علائم در بدن خودتان توجه کنید:
• پریود های نامنظم
• رشد موهای زائد در صورت و بدن
• ریزش موی سر
• آکنه شدید
• افزایش وزن
• نازایی
• اضطراب و افسردگی
• ئجود کیسک در تخمدان
در این سندرم به دلیل کم کاری تخمدان، اغلب اختلال هورمونی و بی نظمی پریودی وعدم تخمک گذاری به وجود می آید که می تواند باعث تاخیر در باروری و نازایی باشد. سعی کنید قبل از اقدام به بارداری حتما تحت نظر متخصص زنان باشید. چراکه شاید نیاز باشد از داروهای محرک تخمدان استفاده کنید.
ورزش تا چه میزان می تواند به بهبود علائم تنبلی تخمدان کمک کند؟
ورزش کردن در درمان این بیماری بسیار با اهمیت است اما ورزش زیاد یا تحرک بیش از حد توان بدن می تواند اثرات سوئی هم داشته باشد. بنابراین تنظیم هورمون های بدن بر حسب شرایط هر فرد موضوع مهمی است که باید به آن توجه کرد. به همین منظور اگر نزد دکتر زنان اصفهان رفته اید و به شما گفته شده که تنبلی تخمدان دارید، بهتر است بایدها و نباید های ورزشی را از پزشک خود بپرسید تا روند درمانی بهتری را در پیش بگیرید.
هرچند که ورزش در درمان بسیاری از بیماری ها و اصلاح سبک زندگی موثر است اما شدت و چگونگی انجام ورزش از مواردی است که حتما باید به آن توجه کرده و نباید به هیچ وجه خود درمانی کنید.
از جمله ورزشهایی که برای درمان تنبلی تخمدان میتواند موثر باشد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• ورزش های هوازی
• ورزش پیلاتس
• یوگا
• حرکات کششی مثل پروانه، آسیاب دستی
حرکت پروانه: در حالی که چهارزانو نشسته اید کف پاهای خود را به هم بچسبانید. و چندثانیه در این حالت بمانید. برای راحتی می توانید خم شوید و کمی به جلو بیایید تا در حالت آسوده تری قرار بگیرید.
حرکت آسیاب دستی: در حالی که نشسته اید پاهای خود را باز نگه دارید. خم شده و با هردو دست نوک پای خود را بگیرید. چند ثانیه در این وضعیت بمانید. برگردید و این بار بر روی پای دیگر این حرکت را انجام دهید.
• حرکت مرده یا شاواسانا در یوگا که برای استراحت دادن به بدن توصیه می شود.
بعد از انجام دادن چند حرکت ساده برای راحتی و ریلکس شدن بدن به پشت دراز بکشید و بدن خود را رها کنید.
• تمرینات قدرتی
نمرینات بدنسازی در درمان تخمدان پلی کیستیک
تمرینات قدرتی و بدنسازی که برای بهبود استقامت بدن و اغلب با وزنه های مختلف انجام می شوند، همچون ورزش های هوازی کمک کننده هستند. با انجام تمرینات قدرتی به کنترل میزان قند خون یا انسولین بدن می کند. باعث افزایش استقامت بدن شده و در تقویت اندام بدن موثر است. افزایش سرعت متابولیک بدن به درمان این بیماری کمک می کند.
انجام دادن 75 دقیقه ورزش هوازی با شدت و یا 150 دقیقه ورزش هوازی به طور متوسط می تواند موثر باشد.
در برنامه ورزشی هفتگی تان سعی کنید حداقل دو روز را به انجام تمرینات قدرتی و بدنسازی اختصاص بدهید.
روزانه 30 دقیقه یا نیم ساعت را به انجام فعالیت های ورزشی بپردازید و در دراز مدت اثر مفید آن را مشاهده کنید.
* این اعداد به طور کلی بیان شده و بهتر است هر فرد با توجه به شرایط بدنی و شدت مشکلی که دارد، از پزشک خود کمک بگیرد.*
بهترین درمان برای تنبلی تخمدان چیست؟
بهترین و اولین راه برای درمان سندرم pco، اصلاح سبک زندگی است. داشتن خواب کافی، تغذیه مناسب، وزرش منظم و دوره ای ، کاهش استرس، کاهش وزن در افراد چاق و مصرف قرص های هورمونی به صورت دوره ای از بهترین درمانها در کسانی است که دچار این سندرم هستند.